Is snel afdrukken mogelijk zonder verlies van kwaliteit?

Steeds meer fabrikanten van printers schermen met het feit dat hun printer in staat is om de inkt sneller op papier te zetten, zonder dat er daarbij sprake is van een verlies aan kwaliteit. In een aantal gevallen hebben de fabrikanten het bij het juiste eind, maar het is aan de andere kant wel van belang om na te denken over de logica hier achter. Op die manier zal u waarschijnlijk tot de conclusie komen dat u wel degelijk concessies doet aan de kwaliteit wanneer u kiest voor een printer die echt een stuk sneller is. Aan de andere kant heeft er natuurlijk wel een ontwikkeling plaatsgevonden op dit gebied en is het inmiddels wel degelijk mogelijk om sneller te printen.

Ontwikkeling van printers

Het sneller printen heeft allereerst natuurlijk te maken met de ontwikkeling die er op dit gebied plaats heeft gevonden. Tegenwoordig is de verbinding tussen de computer en de printer ontzettend snel en zorgt u er op die manier eenvoudig voor dat de inkt snel op papier staat. Wat dat betreft hebben de fabrikanten gedeeltelijk gelijk wanneer ze claimen dat het tegenwoordig goed mogelijk is om een stuk sneller te printen. Dat is voor u natuurlijk erg prettig, aangezien de kwaliteit gelijk is aan de printers die het voorheen langzamer deden en in een aantal gevallen zelfs verbeterd is.

Dunnere inkt

Aan de andere kant zoeken de fabrikanten ook naar mogelijkheden om de snelheid van de printers verder op te voeren, door wel degelijk concessies te doen aan de kwaliteit. Dat heeft in veel gevallen te maken met de inkt die er door de printer gebruikt wordt. Door met een wat dunner materiaal te werken heeft de printer te mogelijkheid om sneller te werken en zorgt u er dus voor dat u sneller kunt gaan printen. Vanwege het dunnere materiaal is de kwaliteit over het algemeen wat minder en kunt u dit vooral gebruiken voor het printen van documenten.

Afweging tussen snelheid en kwaliteit

Uiteindelijk is het van belang om stil te staan bij het feit dat u altijd een afweging dient te maken tussen de snelheid waarmee u kunt printen en de kwaliteit waarmee u dat doet. In de loop der jaren is het goed mogelijk om sneller te gaan printen, maar de fabrikanten leveren ook in aan kwaliteit om de snelheid nog verder op te voeren. Wanneer u met goede kwaliteit wilt printen is het verstandig om voor een gemiddelde snelheid te gaan. Op die manier heeft de printer voldoende tijd om de inkt goed op het papier te zetten.