Web hosting

Op deze website vindt u informatie over web hosting. U kunt hier vinden wat web hosting precies is, wat belangrijk is om te weten wanneer u zelf een hostingbedrijf begint, hoe duur een website is en of u ook op een makkelijke manier Joomla of WordPress op uw website kan zetten.

Op het internet vindt u vele verschillende soorten websites. U kunt overal informatie vandaan halen, maar u kunt ook zelf een website maken. U kunt bijvoorbeeld een blog bijhouden, door middel van een gratis account bij een website die dat aanbiedt. Maar u kunt ook een eigen website kopen. U koopt dan een internet-adres bij een aanbieder en vult vervolgens de ruimte op.

He aantal website in Nederland, dus die eindigen met ‘.nl’ is moeilijk te schatten. Het aantal geregistreerde domeinnamen is wel te zeggen, dat zijn er rond de 120 miljoen. Wereldwijd zijn er, volgens een schatting van Google en Yahoo, minimaal 20 miljard pagina’s. Maar er zijn ook schattingen gedaan waarvan de uitkomst 60 miljard is. Wereldwijd zijn de aantal internetpagina’s moeilijk te schatten, omdat het internet geen landgrenzen heeft.

Lees op de andere pagina’s meer over webhosting.